Talon ulkomaalaus
suojaa ja kaunistaa kotisi

Talon ulkomaalaus suojaa taloa

Maalipinta on koetuksella vuoden jokaisena päivänä. Maalin tehtävä onkin suojata talon ulkoverhousta niin auringonpoltteelta kuin vesisateelta.

Talon seiniä ja ulkoverhousta rasittavat myös ilman kosteus, tuulen kuljettamat hiukkaset ja katupöly. Liian pitkään hoitamattama ollut pintaa haalistuu, hilseilee ja kerää helposti siihen kuulumatonta kasvustoa. 

Talon ulkomaalaus raikastaa kotisi julkisivun, pidentää pintamateriaalin käyttöikää ja saa sen näyttämään lähes uudelta. Lisäksi talon ulkomaalaus antaa seinille pitkäaikaista suojaa ja nostaa kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta.  

Milloin talon ulkomaalaus on ajankohtaista?

Pääsääntöisesti ulkovuori tulisi huoltomaalata 10–15 vuoden välein ennen kuin maalissa näkyy halkeamia tai hilseilyä. Monet odottavat maalausurakan kanssa liian pitkään, jolloin eteen voi tulla suurempi ulkoverhousremontti »

Talon ulkomaalaus on yleensä ajankohtaista viimeistään silloin kun:

  • seinä on haalistunut
  • maalipinta lohkeilee
  • maalipinta hilseilee
  • seinässä on homepilkkuja tai leväkasvustoa.

Kun talon ulkomaalaus hoidetaan ajoissa, pysyy julkisivu kunnossa pidempään ja kosteus pysyy poissa rakenteista.  

Ota yhteyttä

Samalla kuntoon muutkin ulkopinnat

Talon ulkomaalauksen yhteydessä on kätevää laittaa samalla kuntoon muutkin näkyvät pinnat, sillä kaikki vaikuttavat paitsi ulkonäköön myös siihen, kuinka hyvin talo pysyy terveenä.

Usein ulkomaalauksen yhteydessä tulee kyseeseen esimerkiksi:

  • Nurkkalautojen uusiminen
  • Otsalautojen ja räystään aluslautojen uusiminen
  • Ikkunan pielien uusiminen
  • Ikkunapeltien uusiminen
  • Sokkelin pinnoitus

Talon ulkomaalauksessa huomioitavaa

Kun pohtii, onko ulkomaalaus tarpeellinen, on hyvä huomioida, että etelä- ja länsiseiniin kohdistuva rasitus on pohjoisen puoleisiin seiniin verrattuna moninkertainen. On siis tyypillistä, että vaikka pohjoisseinä ei vielä olisikaan maalauksen tarpeessa, niin etelän puolella tilanne voi olla jo lähes kriittinen. Talo pitää siis kiertää kokonaan.

Myös maantieteelliset erot vaikuttavat. Varsinkin rannikkoseudulla ja aukeilla paikoilla seinäpinnat ovat erityisen suuren rasituksen kohteena.

Huolellinen ja perusteellinen tarkastus silloin tällöin on paikallaan ja ammattilaisen silmää maalipinnan kunnon arvioimisessa kannattaa hyödyntää aina kun se on mahdollista. 

Aloita selvittämällä ulkoseinien kunto

REMONTIN SUUNNITTELU alkaa maksuttomalla kuntokartoituksella. 

Käynnin aikana arvioimme seinien maalipinnan kunnon. Vanhan maalin perusteella asiantuntijamme auttaa valitsemaan talollesi sopivimman maalin.

Tilaa maksuton kartoitus

Raputeam tekee työn ripeästi

Teemme remontin ulkoseinien maalaukseen suunnitellulla nostimella, jonka ansiosta aikaa säästyy ja työ sujuu tehokkaasti. Talon ulkomaalaus onnistuu tavallisesti alle viikossa. 

Saat käyttöösi nimetyn huipputiimin. Tiimi tekee kaikkensa, jotta remontti sujuu mutkattomasti ja olet iloinen lopputuloksesta.

Pitkä kokemus, parhaimmat kotimaiset materiaalit ja modernit työskentelytavat tekevät Raputeamista erinomaisen vaihtoehdon kotisi ulkomaalauksen tekijäksi.

Suojaako maalipinta riittävästi?

Voita remonttilahjakortti
arvo 5000 €

Arvomme 5000 € arvoisen remonttilahjakortin, jonka voit käyttää Raputeamin palveluihin. Remontin jo tilanneille hyvitämme 5000 € voiton osuessa kohdalle.

Tilaa maksuton raportti talosi ulkoseinien kunnosta ja selvitä remontin hinta

Tilaa maksuton kartoitus