Rintamamiestalon ulkoverhous

avaimet käteen -palveluna

Rintamamiestalon ulkoverhous

Rintamamiestalo on 40-luvun puolivälissä yleistynyt harjakattoinen talotyyppi, jossa talon sydämen muodostaa sen keskellä oleva hormi.

Rintamamiestaloja rakennettiin ahkerasti Suomen sotien jälkeen aina 60-luvun alkuun asti. Nykyisellään ne ovat etenkin nuorten asunnonostajien suosiossa sillä 1 ½ -kerroksiseen taloon mahtuu mukavasti yksi- tai kaksilapsinen pariskunta.

Onko rintamamiestalossasi alkuperäinen ulkoverhous?

Mikäli rintamamiestalossa on alkuperäinen ulkoverhous, on todennäköistä, että se on kiinnitetty sen ajan rakennustavan mukaisesti suoraan vinovuorilautaan. Tämä tarkoittaa, että seinän tuuletus voi olla puutteellinen ja talon ulkoverhous voisi olla syytä uudistaa tämän päivän standardien mukaiseksi.

Kun rintamamiestalon ulkoverhous uusitaan, puretaan vanha pinta pois ja tarkistetaan, että kaikki sen alla on tervettä. Koska vinovuorilaudan tehtävä on osaltaan myös jäykistää talon seinärakennetta, tulee myös sen kunto varmistaa. 

Ota yhteyttä

Uusi ulkoverhous pitää talon terveenä ja vähentää lämmityskuluja

Rintamamiestalon ulkoverhous tehdään tämän päivän standardien mukaan. Seinään lisätään yleensä samalla tuulensuojalevy ja koolauksilla varmistetaan tarvittava tuuletustila seinärakenteen välissä.

Tuuletuksella estetään kosteuden jääminen rakenteisiin, jotta talo pysyy terveenä. Tuulensuojalevy vastaavasti parantaa talon lämmöneristystä ja näkyy usein positiivisena vähennyksenä lämmityskuluissa. Jos siis vanhan talon ”nurkissa tuulee” on hyvä kartoittaa tilanne ja pohtia ulkoverhouksen päivittämistä.

Uusittu ulkopinta nostaa rintamamiestalon arvoa

Kun rintamamiestalon ulkoverhous uusitaan, voit valita haluamasi vaaka- tai pystypaneelimallin laajasta valikoimastamme. Myös väri voidaan valita värikartoista täysin vapaasti. Maalipinnan takuu on jopa 10-vuotta.

Ulkoverhousremontin yhteydessä uusimme myös nurkkalaudat, vesipellit sekä ikkunoiden ja ovien pielet. Usein myös sokkelin pinnoitus tulee kyseeseen, kun julkisivua laitetaan muutenkin kuntoon.

Uusi ulkoverhous nostaa yleensä myös talon arvoa, sillä koko rakennuksen yleisilme paranee huomattavasti. Samalla, etenkin rintamamiestalojen kohdalla, myös seinän rakenne saadaan nostettua ajanmukaiselle tasolle, joka sekin lisää homattavasti talon houkuttelevuutta. 

Aloita oma ulkoverhousremonttisi selvittämällä ulkoverhouksen kunto

REMONTIN SUUNNITTELU alkaa maksuttomalla kuntokartoituksella.

Käynnin aikana annamme asiantuntevan arvion seinien kunnosta sekä käytännöllistä tietoa ulkoverhousremontista. Myös seinän sisempien rakenteiden kunto arvioidaan.

Perusteellisen kuntoraportin pohjalta sopiva ulkoverhousremontti on helppo valita asiantuntijan opastuksella.

Tilaa maksuton kartoitus

Voita remonttilahjakortti
arvo 5000 €

Arvomme 5000 € arvoisen remonttilahjakortin, jonka voit käyttää Raputeamin palveluihin. Remontin jo tilanneille hyvitämme 5000 € voiton osuessa kohdalle.

Tilaa maksuton raportti talosi ulkoseinien kunnosta ja selvitä remontin hinta

Tilaa maksuton kartoitus